Leesautobiografie
Ik las op de basisschool niet zo veel boeken. Alleen in groep 3 lazen we altijd hele makkelijke boeken, omdat we toen nog een beetje moesten leren lezen. Later moesten we natuurlijk moeilijkere boeken lezen. Elke keer als je het boekje uithad mocht je naar het volgende avi (niveau).
Een van mijn eerste boeken die ik heb gelezen was: ik lees meer van Kluitman. Vroeger toen we net leerde lezen vond ik het altijd wel leuk en cool omdat je dan allemaal dingen beter ging begrijpen .
Later begon ik lezen helemaal niet leuk te vinden omdat ik er altijd niet zo goed in was en dan liep ik altijd achter met de avi’s. Ik heb een keer een boek gekregen van m’n oom. Het boek heet: Dolfje weerwolfje. Dat vond ik een best leuk boek maar ik kreeg hem nooit uit, omdat ik gewoon nooit zo goed in een boek kon komen omdat ik niet zo goed kon lezen. Mees kees heb ik ook gelezen en dat was vroeger altijd een van mijn leukste boeken/verhalen, omdat je bij elk hoofdstuk een ander verhaaltje had dus je had niet een lang verhaal en daardoor kon ik er beter in komen.
Op de basisschool in de bovenbouw moesten we altijd een keer per jaar een boekverslag/boekpresentatie doen. Ik las dan eigenlijk alleen daar voor een boek. In groep 6 heb ik het over het boek ‘’hoe overleef ik gedaan’’ ik heb toen ook alle delen gelezen. Dit vond ik wel erg leuken boeken, omdat het ging over een meisje van mijn leeftijd en hoe ze met alles omging . In groep 7 heb ik het over het boek Razend van Carry Slee. In groep acht hoefde het niet want toen hadden we de musical.
Ik heb in de eerste blauwen plekken gelezen dat was een erg zielig boek want het ging over een meisje die werd mishandeld .Voor Frans een boekje moesten lezen (4 per jaar). In de tweede heb ik voor Nederland Boy7 gelezen dat was toen een van mijn leukste boeken, omdat het super spannend was en ik me echt inleefde in de hoofdpersoon. In de derde moesten we ook voor duist een twee boek lezen. De eerste heet: Der einsame Frosch en de tweede weet ik niet meer. Ik heb ook het boek: De kraamhulp van Esther Verhoef. Dat was ook een heel spannend boek maar ook wel weer ingewikkeld omdat je een twee verhaallijnen door elkaar gingen. Je merkte er ook wel aan dat het boek meer voor ouderen waren door het taalgebruik en de onderwerpen. In periode 1 heb ik het boek de mooiste kleuren bestaan niet gelezen dat ging over de Berlijnse muur en hoe een meisje daar mee opgroeide en er mee omging. Voor het project 1000jaar vermaak heb ik het boek Karel ende Elegast gelezen, maar vooral bestudeerd. Voor Duits moesten we ook in periode 3 een boek lezen ‘’das schif Esperanza’’. Aan het einde van periode 4 heb ik het boek wie ik aan het zijn was gelezen en dat was erg indruk wekkend hoe zo’n meisje zich zo mee laat slepen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb